Referat: Västanviks AIF 2 - Rännbergs IK

Match: Västanviks AIF 2 - Rännbergs IK 0-1 (0-1)

Startelvan (4-1-3-2): Isak,Henric, Hult, Andreas, Markus, Gustav, Anton, Marco, Mohammad, Martin och Oscar.
Avbytare: Isak, Javid, Hasse och Victor.
Tränare: Chris Suta
Lagledare: Luis Alter

0-1 Jonas Jonsson (37)

Vi bestämde oss för att lämna 4-4-2 till en 4-1-3-2 som skulle underlätta våran matchplan ikväll mot seriefavoriterna Rännberg. Tyvärr så var förberedelserna till denna derby inte optimala, ett ex antal återbud, samt sjukdomar gjorde att ca 15 minuter innan avspark hade vi spikat startelvan!

Vi gör urusla första 30 minuter ikväll, så pass ärlig måste jag kunna vara. Självklart finns det en förklaring till det och det är att 3 av 4 i backlinjen var nya, samt en ny målvakt, så det tog ett tag innan vi fick ordning på försvarsspelet. Under ungefär samma tidsförlopp så ville domaren hålla jämna steg med oss i att vara urusla. I den 24:e minuten så är min uppfattning att Nikola får handen på bollen, domaren erkände att han såg handsen men tyckte att försvararen inte gjorde sig större och därmed inte straff, det kan diskuteras fram och tillbaka, men den nya handsregeln är solklar och allt är hands så länge spelaren i frågan inte nickar ner bollen mot sin egen arm/hand. I den 33:e minuten blev Anton kapad inne i straffområde och motståndaren är inte på bollen överhuvudtaget, att vi inte får en straff där är omöjligt att förstå!

Så trots en urusel första 30 minuter så höll vi 0-0 och hade dessa två situationer som hade kunnat gett oss ledningen mot ett bra Rännberg. Kvällens motståndare är rutinerade och kunde ta tillvara på vår oreda första 30 minuterna för att trycka ner oss och även skapa några chanser!

I den 12:e minuten så ställde bortalaget om snabbt på en misslyckad inspark av oss och Isak fick presentera sig inför sin nya hemmapublik med att göra sig stor och tvingade Jonas att ta en längre sväng gör att runda honom, detta gjorde att Jonas kom i en snäv vinkel och sköt utanför. I den 20:e minuten hade bortalaget en lång anfall där vi tvingades att jaga boll en hel del, avslut gick längs målet utan att nån var i närheten av att stötta in den i mål. Två minuter senare åkte vi på en varning, Andreas gick lite väl hårt in i närkampen. Här börjar det även våran oflyt Henric fick utgå pga en smäll mot knäet, Hasse hoppade in istället.

I den 28:e minuten så har dom en hörna som dimper ner i vårat lilla straffområde och Isak tvingades till en fin fotparad! I den 31:a minuten så åker dom på en tillbaka passning till målvakten och vi får en indirekt frispark, den i sig blev ofarlig men i 2:a vågen så får Marco iväg ett skott som styrs av någon och ändrar riktning, målvakten stod för kvällens räddning och hann knipa bollen.

Precis när det kändes som att vi nu hade haft en bra 5-7 minuters period och fått ordning på vårat spel åker vi på 0-1 i den 37:e minuten. Det är en långboll som slogs mot vårat mål, målskytten stod i en offside position (svårt för domaren att se) men vi försöker bryta men tyvärr så blev brytningen en perfekt nertagning gör Jonas som kom fri mot Isak och gjorde inget misstag! I den 40:e minuten var det Hasse som såg ostskivan. 0-1 i paus kan ha varit rättvist med tanke på vår första halvtimme.

Tyvärr fick Hult utgå i paus pga personlig anledning, vi flyttade ner Gustav som mittback och Marco ner som sittande mittfältare och Oscar fick hå ner som spelfördelare och unga Victor fick göra sitt andra inhopp för vårat lag, han fick ta anfallsplatsen bredvid Martin.

Vi är så nära vi kunde komma kvitteringen i den 46:e minuten, såg ej vem det var, tror det var Anton som kom fri och sköt, från vår position såg det ut som att bollen eventuellt gått in då bollen tog i insidan av stolpen och studsade i straffområdet. I den 50:e minuten kom vi i en snabb omställning där Martin är snabbast och vinner positionen framför motståndaren och kommer fri med målvakten, tyvärr så krokade dom och Martin fick även han utgå på grund av en ev knäskada! In kom Robbin.

Rännberg försöker jobba sig in i matchen och i den 55:e minuten har man 1-2 skott försök som vi blockerar på ett bra sätt. Vi tog över matchen mer och mer medans våra mer rutinerade motståndare började spela mer och mer med klockan. Allt tog lite extra tid, målvakten var och hämtade boll längre bort när det låg en vid stolpen några tillfällen. Men det är spelets regler och det är upp till domaren att stävja sådant!

I den 56:e minuten har vi en fin anfall där Oscar hittade den fria ytan som Victor löpte på och fick en fin boll serverad, ynglingen försökte lobba över målvakten men tyvärr vart lobben något för kort och dom kunde rensa. Runt den 60:e minuten så tar vi ut Mohammad och sätter in Javid i ett försök att hitta rätt och ge laget en extra knuff i rätt riktning.

Runt den 70:e minuten så började vår tränare att smida på en ny taktik/formation inför sista kvarten i jakten på en kvitteringsmål. Under denna tid kommer Oscar in i en bra period i matchen och tar några avslut som inte hittade rätt. Även Anton försökte med ett avslut från håll utan framgång.

Med lite mer än 12 minuter kvar ändrar vi till en 3-1-3-3 formation genom att byta ut Markus och sätta Mohammad in på topp tillsammans med Victor och Robbin. Vi lyckas trycka ner dom och vi har dom i brygga sista 10 minuterna. I den 83:e minuten kom ”inlånade” Töckfors spelaren Szymon fri och träffar ribban, vi ställde om riktigt snabbt och Mohammad fick sin första chans men avslutet gick en bit över.

I den 87:e minuten hittar Victor och Oscar varandra bra vilket resulterade i att dom hittade Mohammad som kom fri mot målvakten, tyvärr gick avslutet rätt på målvakten. Det är även i denna bra period vi hade som Hasse slog en perfekt frispark mot den bortre stolpen, bollen nickades in i smeten där vi har 2-3 spelare som försöker få bollen i mål, målvakten får tag på den men tappade den och domaren blåste korrekt av för frispark i den 88:e minuten.

Jag vill inte skylla enbart på kvällens domare att vi förlorade, vi har även en viss skuld i det, men två uteblivna straffar och en enda minut i tillägg efter all maskning, men även tiden som deras målvakt fick behandling i den 88:e minuten, samt tiden som gick för att en Rännberg spelare fick hjälp med kramp så är en minut tilläggs märkligt!

Vi åker på ännu en smärtsam förlust, men jag vill återigen poängtera det jag sa till spelaren efter matchen, vi förlorade förvisso ikväll, men min känsla efter dessa 90 minuter, och med tanke på alla omständigheter under dagen fram till matchstart och även två skador relativt tidigt i matchen, är att vi ikväll vann ett lag! Otroligt tacksam och stolt över att killarna gav allt dom hade och lyckades vända en urusel start till en insats där vi inte förtjänade att förlora!